Florida-Vakantie.nl

Tips voor het huren van een auto in Florida

Op deze pagina heb ik een aantal tips opgenomen voor het huren van een huurauto in Florida. Neem ze even aandachtig door en misschien bespaar je dan nog wat geld!

Vergelijk aanbiedingen van de autoverhuur websites (zoals bijv. Alamo.nl of Expedia.nl) en let hierbij goed op eventuele extra kosten als reserveringskosten, brandstoftoeslagen, etc. Zoek met zo min mogelijk "voorkeuren". Op deze manier krijg je de meeste aanbiedingen te zien.

Vergeet niet de huurauto bij te tanken als deze moet worden teruggebracht met een volle tank of een evenvolle tank als toen de huurauto werd opgehaald. Als je dit namelijk vergeet dan doet men het wel voor je, maar dan betaal je een veel hogere prijs dan aan de benzinepomp!

Voor een extra bestuurder wordt meestal een toeslag gerekend door de autoverhuurbedrijven. In zo'n geval is het dus voordeliger om maar 1 bestuurder op te geven. Je bent daardoor ook wel iets minder flexibel, omdat maar 1 persoon mag rijden.

Let op eventuele beschadigingen aan de auto als je de auto ophaalt. Als er beschadigingen zijn geef deze dan direct door aan de autoverhuur maatschappij zodat je hier niet later mee geconfronteerd wordt.

De minimum leeftijd voor autohuur in Florida is 21. Vaak wordt er een extra toeslag in de vorm van een "Underage Driver Fee" gerekend voor bestuurders onder de 24.

Auto huren FloridaHet is vaak lastig te boeken zonder creditcard. Ook al heb je van te voren de huur betaald, men wil ter plekke een creditcard afdruk als borg. Hoewel je eventueel de borg in contanten kan voldoen wordt dit afgeraden in verband met de hoge bedragen. Je kan bij MasterCard een creditcard aanvragen (vaak voor het 1e jaar gratis).

Zorg dat je het nummer van je Frequent Flyer-lidmaatschap van bijvoorbeeld KLM bij de hand hebt als je de huurauto afhaalt. Autoverhuurbedrijven bieden vaak een gratis upgrade of kilometerkorting voor leden van Frequent Flyer-programma's.

Een navigatiesysteem is een handig middel voor op je vakantie. Vaak kun je deze als extra optie bij je autohuur aanvinken. Je kan eventueel ook de uitstekende Rand McNally Florida wegenkaart meenemen.

Lees altijd goed de voorwaarden door voor je iets ondertekent of boekt.

Algemene tips voor het autorijden in Florida

Het spitsuur in Florida is van 7 tot 9 uur 's ochtends en van 4 tot 6 uur 's middags. In Orlando kun je zelfs in het weekeinde spitsverkeer verwachten door de vele pretparken die daar liggen. Over het algemeen zijn de tolwegen wat rustiger, dus wat geld betalen heeft zo zijn voordelen.

Op sommige plaatsen in Florida vind je rijstroken die speciaal zijn voor carpoolers. Dit noemt men ook wel High Occupancy Vehicle (HOV) lanes. Op deze banen mag je pas rijden als er zich een minimaal aantal passagiers (meestal 3 of meer) in de auto bevind. Overtreden van de regel kan leiden tot een boete van enkele honderden dollars.

In Florida mag je rechts afslaan zelfs als het stoplicht rood is, tenzij anders is aangeven (bijvoorbeeld door middel van een bordje "No turn on red"). Het is uiteraard wel de bedoeling dat je stopt en goed uitkijkt.

Houd je aan de snelheidslimieten. Er wordt streng gecontroleerd en de boetes zijn hoog. Let vooral op bij scholen waar vaak de snelheid extra laag is en de boetes worden verdubbeld.