Florida-Vakantie.nl

Disney World Florida: een overzicht van alle parken


Disney World is het grootste en belangrijkste pretpark van Florida. Het werd in 1971 geopend en trekt jaarlijks zo'n 25 miljoen bezoekers. Het is zo groot dat je het als een kleine stad kan beschouwen compleet met een eigen brandweer en politie. Uiteraard proberen de 40.000 mensen die er werken, het de gasten zo goed mogelijk naar hun zin te maken.

Disney World Florida verkennen

Disney World FloridaDisney World Florida bestaat eigenlijk uit vier grote pretparken:

Naast bovenstaande reguliere pretparken vind je op het terrein van Disney World Florida ook twee waterpretparken:

Tot slot is er ook nog shopping en entertainment in de vorm van Disney Springs en Disney's BoardWalk Entertainment District.

De beste tijd om Disney World Orlando te bezoeken

Aangezien Walt Disney World Resort het populairste pretpark van Florida is, is het het drukst in het hoogseizoen wanneer ook de scholen vrij zijn. Je geniet het meest van het pretpark wanneer het er het rugstigst is en wanneer het niet al te warm is. Daarom is de beste tijd om te gaan tussen Labor Day (1e maandag in september) en Thanksgiving (4e donderdag in november) en een paar weken voor en na de voorjaarsvakantie. Je hebt dan de beste kans op een relatief rustig bezoek aan Disney World. Helaas zal niet iedereen in de gelegenheid zijn om de parken in deze tijd te bezoeken. Ik heb daarom wat pretpark tips op een rijtje gezet waarmee je het meeste uit je bezoek aan Disney World Orlando kan halen.

Disney World kaartjes kopen

Het is het gemakkelijkst en goedkoopst om de entreekaartjes vooraf via internet te bestellen. Ik heb daar een speciaal artikeltje over geschreven: goedkope pretparkkaartjes via internet.

Aanbevolen hotels nabij Disney World Florida

Het belangrijkste bij het kiezen van een hotel nabij Disney World is de lokatie. Uiteindelijk wil je voor niet al te veel geld dichtbij de pretparken verblijven. Hieronder heb ik een aantal hotels opgenomen die allen vlakbij het Disney World Resort liggen en toch goed betaalbaar zijn.

Uiteraard zijn er nog meer hotels in de omgeving van Disney World Florida