Florida-Vakantie.nl

Maak een Disney Cruise vanuit Florida met de Disney Cruise Line

Naast de vele pretparken en filmstudios beschikt de Walt Disney Company ook over zijn eigen rederij, de Disney Cruise Line. Sinds 1998-1999 is het mogelijk om een Disney Cruise te maken met twee schepen: de Disney Magic en de Disney Wonder. De Disney Cruise Line vertrekt vanuit Port Canaveral in Florida voor cruises van 3, 4, en 7 nachten naar diverse bestemmingen in het Caraïbisch gebied.

De Disney Cruise Line bied cruises aan in het caraïbisch gebied en doet daarbij bestemmingen aan zoals Castaway Cay, Key West, de Bahamas, St. Maarten en St. Thomas/St. John (Amerikaanse Maagdeneilanden).

Castaway Cay

Castaway Cay is een privé eiland gelegen in de Bahamas. Het is eigendom van de Walt Disney Company en wordt gebruikt als bestemming in de meeste Disney Cruises van de Disney Cruise Line. Net als alle andere resorts van Disney, heeft Castaway Cay een thema. Het eiland is zodanig ingericht dat het net lijkt alsof er een aantal schipbreukelingen wonen. Op het eiland vind je drie stranden: één voor gezinnen (Castaway Family Beach), één voor tieners (Teen Beach) en één exclusief voor volwassenen (Serenity Bay). Tevens vind je op Castaway Cay een snorkel lagune waar onder andere de twee onderzeeboten van "20.000 Mijlen onder Zee" liggen.

Schepen van de Disney Cruise Line

De schepen van de Disney Cruise Line zijn er volledig op gericht om jou en je kinderen te voorzien van alle gemakken tijdens je Disney Cruise. De schepen zijn zodanig ingericht dat kinderen van alle leeftijden (van kleuter tot tiener) zich er thuis zullen voelen.

Disney Magic

Disney Cruise schipDe Disney Magic is het eerste schip gebouwd voor de Disney Cruise Line en werd in 1998 in gebruik genomen. Het schip kan ongeveer 2400 gasten accommoderen in 875 hutten. Van buiten gezien doet de Disney Magic denken aan de stoomschepen uit het begin van de vorige eeuw. De twee schoorstenen en de ronde patrijspoorten zijn hier een goed voorbeeld van. De inrichting van het schip is in art deco stijl met uiteraard veel verwijzingen naar de verschillende Disney thema's. In 2005 heeft de Disney Magic een aantal verbeteringen ondergaan waarvan het uitbreiden van de spa mogelijkheden één van de belangrijkste was.

Disney Wonder

Het zusterschip van Disney Magic is Disney Wonder. Dit schip is in 1999 in gebruik genomen en lijkt in heel veel opzichten op de Disney Magic. Het grootste verschil tussen de twee schepen is de inrichting: de Disney Wonder is in art nouveau stijl ingericht. De Disney Wonder heeft dezelfde verbeteringen ondergaan als haar zusterschip, zij het pas in 2006 in plaats van in 2005.

Twee nieuwe Disney Cruise schepen

Begin 2007 maakte de Disney Cruise Line bekend dat er twee nieuwe schepen aan de vloot zullen worden toegevoegd. Deze schepen zijn in 2011 en 2012 in gebruik genomen en zijn groter dan de Disney Magic en haar zusterschip. De namen van deze schepen zijn de Disney Dream en de Disney Fantasy.