Florida-Vakantie.nl

SeaWorld Orlando

SeaWorld Orlando is een combinatie van een pretpark en een dolfinarium. De toegangsprijs voor dit park ligt iets hoger dan van de andere parken, maar een gedeelte van dat geld gaat naar goede doelen zoals het SeaWorld Orlando Animal Rescue Team. SeaWorld Orlando is daarnaast onderdeel van het Flex Ticket programma waarmee je ook naar Busch Gardens, Universal Studios, Islands of Adventure en Wet n' Wild kunt.

SeaWorld OrlandoHét hoogtepunt van SeaWorld Orlando is de show Shamu Rocks. Dit is een 30 minuten durende 'spetterende' show van de orka Shamu en zijn familie. De eerste 15 rijen staan bekend als de splash zone. Als je in één van deze rijen zit, dan kun je er van op aan een (ijskoud) nat pak te krijgen! 's Avonds is er ook nog een rock 'n roll show.

Een ander hoogtepunt is de achtbaan Kraken. Dit is de snelste, hoogste en langste achtbaan van Orlando. Met een snelheid van 105 kilometer per uur word je meegenomen naar een hoogte van zo'n 50 meter en ga je zeven keer over de kop! Een echte aanrader dus voor de achtbaan-fan.

SeaWorld Orlando kent nog vele andere attracties die allemaal de moeite waard zijn. Zo is er bijvoorbeeld de Dolphin Nursery waar je moederdolfijnen en hun pasgeboren kalfjes kunt bekijken. En in Shark Encounter word je meegenomen door een grote plastic tunnel van waaruit je haaien, baracuda's en andere gevaarlijke zeedieren van dichtbij kan bekijken.

ManateesDe animal attraction Manatee Rescue geeft een goed beeld van deze bijna uitgestorven zachtaardige dieren. De manatees (ook wel zeekoeien) die je hier zult zien zijn van de dood gered door het SeaWorld team en worden verzorgt tot ze terug naar de natuur kunnen.

In Wild Arctic waan je je een wetenschapper die onderzoek doet naar de zuidpool. In de gigantische zoutwater tank van 10 graden Celsius zie je onder andere ijsberen, walrussen, beluga walvissen en zeehonden.

Pengiun Encounter is een attractie waar de natuurlijke omgeving van de pinguin is nagebootst: de temperatuur van het water is gemiddeld 7 graden en de buitentemperatuur is nog lager: -1. Dat moet ook wel want er valt ook echte sneeuw! Wat betreft dieren zie je er meer dan 200 pingiuns en diverse vogelsoorten die leven op de zuidpool.

Overige attracties zijn o.a.: Stingray Lagoon (in Key West), de dolfijnenshow Blue Horizons, de zeeleeuwen show Clyde and Seamore Take Pirate Island en Journey to Atlantis.

De entreekaartjes voor SeaWorld koop je het voordeligst online. Je kan de kaartjes gratis afhalen in Orlando of ze voor een (kleine) vergoeding laten sturen naar je hotel.