Florida-Vakantie.nl

Villa huren in Orlando: luxe en gemak

huis huren floridaEen populaire accommodatie in Florida is de vakantievilla. De meeste van deze Florida vakantiehuizen liggen in de omgeving van Orlando. Daarmee zijn ze uitermate geschikt voor een wat langer verblijf in Orlando. Je villa in Florida kun je dan perfect gebruiken als uitvalsbasis voor de nabij gelegen pretparken zoals Disney World en Universal Studios Florida, maar ook voor de wat verder weg gelegen bezienswaardigheden.

Voordelig villa huren in Orlando

Een belangrijk voordeel van een huis huren in Florida is dat je je boodschappen kan doen bij een in de buurt gelegen supermarkt en dat je bijvoorbeeld gemakkelijk en goedkoop een wasje kan draaien. Daarmee spaar je geld uit waarmee je weer andere leuke dingen kunt doen!

Een huis huren in Florida is meestal goedkoper dan een hotel, zeker als je er met 4 tot 8 personen verblijft. De huurprijs van een villa in Florida gaat meestal per week en is onder andere afhankelijk van de indeling en het aantal personen. Hou er rekening mee dat er vaak extra moet worden betaald voor zaken als lokale belastingen, internet, schoonmaakkosten en het verwarmen van het zwembad.

UStravel.nl is een Nederlands reisburo dat gespecialiseerd is in Amerika reizen. Zij bieden mooie, schone villa's te huur aan in de omgeving van Walt Disney World. Daarnaast kun je bij hen ook terecht voor Townhomes & Condos voor als je niet een hele villa nodig hebt, maar wel iets meer luxe, ruimte en privacy wilt dan in een hotel. Ook Interhome.nl heeft een ruim aanbod aan mooie vakantievilla's in Florida.

Indeling vakantiehuizen Florida

villa huren florida De indeling van vakantiehuizen in Florida is meestal ruim van opzet. De meeste villa's beschikken over een livingroom, familyroom, diningroom, 3 of 4 slaapkamers en 2 of zelfs 3 badkamers. Ook de inrichting is vaak erg goed verzorgd: airconditioning, wasmachine, wasdroger, afwasmachine, magnetron, barbeque en kabeltelevisie. De meeste van deze prachtige vakantiehuizen hebben ook een privé zwembad of jacuzzi. De zwembaden zijn vaak afgeschermd ("screened") tegen insecten en andere beestjes.

Veelal liggen de vakantiehuizen in zogenaamde communities (gemeenschappen). In zo'n community vind je naast de vakantievilla's vaak ook een centraal gelegen, groter zwembad. De communities zijn soms afgeschermd ("gated"; dus met een toegangspoort) waardoor de kans op bijv. inbraak wat kleiner is.

Waar moet je op letten bij het huren van een villa in Orlando?

Bij het huren van een vakantiehuis of appartement in Florida is het verstandig om op een aantal zaken te letten:

  • De ligging van de villa. Hoe ver is het rijden naar de supermarkt, restaurants, de snelweg en de pretparken?
  • Heeft de villa wel of geen zwembad? Is er een jacuzzi aanwezig? Wat zijn de extra kosten voor het verwarmen van het zwembad of het gebruik van de jacuzzi?
  • Wat zijn de eventuele overige extra kosten?
  • Ligt de villa in een community? En is die afgeschermd?
  • Wat zijn de ervaringen van anderen? Op het Florida Forum zijn diverse onderwerpen te vinden over ervaringen met vakantievilla's.

Tot slot nog een algemene tip: mocht er bij aankomst of later gedurende het verblijf klachten zijn, trek dan meteen aan de bel bij diegene van wie je het vakantiehuis hebt gehuurd. Zorg ook dat je die gegevens bij de hand hebt. Als je ergernissen meteen meld dan kan er ook wat aan gedaan worden en meestal is men zeer bereid om eventuele ongemakken meteen te verhelpen.