Florida-Vakantie.nl

Bezienswaardigheden Tampa: de leukste op een rij!

De westkust van Florida staat bekend om zijn prachtige witte stranden en de Tampa Bay Area is daar de ideale uitvalsplek voor. Maar er valt veel meer te beleven aan deze prachtige westkust: het gebied is zeer gevarieerd met bijvoorbeeld interessante musea, inspirerende architectuur, afgelegen eilanden en leuke uitgaansgelegenheden. Op deze pagina probeer ik een indruk te geven van wat de weskust van Florida zoals te bieden heeft.


Busch Gardens

Busch Gardens is één van de grote pretparken die Florida rijk is en het ligt even ten noorden van Tampa. Het park staat bekend om zijn achtbanen en dierenattracties. Meer informatie vind je hier: Busch Gardens Tampa Bay

Hagelwitte stranden

Clearwater BeachZoals gezegd staat de westkust bekend om zijn prachtige, hagelwitte stranden. Deze stranden alleen al zijn meer dan genoeg reden voor een bezoek aan de westkust van Florida! Enkele van de bekendste en mooiste stranden zijn: Clearwater Beach, St. Pete Beach, Caladesi, en Bradenton. Wat meer naar het zuiden liggen Sanibel Island en Captiva Island. Meer informatie? Zie: de stranden van Florida.

Manatees

Florida is ook bekend om zijn manatees oftewel zeekoeien. In Tampa vind je het Manatee Viewing Center waar je alles over deze elegante maar ook bedreigde dieren kan leren. Helemaal gaaf is het om te zwemmen of snorkelen met manatees. Dit kan bijvoorbeeld bij het American Pro Diving Center in Crystal River, op ongeveer anderhalf uur rijden ten noorden van Tampa.

Big Cat Rescue

Even ten noordwesten van Tampa ligt Big Cat Rescue. Big Cat Rescue is geen dierentuin maar een opvangcentrum voor leeuwen, tijgers, luipaarden, poema's, etc. Zij zetten zich actief in om zo goed mogelijk voor deze dieren te zorgen en om te vechten tegen mishandeling door middel van wetgeving en onderwijs. Via de website van Big Cat Rescue kun je van te voren kaartjes kopen voor een tour.


Florida Aquarium

Het Florida Aquarium ligt in het hart van Tampa. Naast de vele interessante shows en tentoonstellingen kun je hier ook zwemmen met de vissen en zelfs met haaien. Bekijk de website van het Florida Aquarium voor meer informatie. Korting op de entreekaartjes kun je krijgen via UnderCoverTourist.com.

The Dalí Museum

Het Dalí Museum ligt in St. Petersburg net onder Tampa. Het museum heeft een prachtige collectie van schilderijen en kunstobjecten van Salvador Dalí. Het museumgebouw zelf is al even surrealistisch als mooi en sluit naadloos aan op de stijl van Salvador Dalí. Dit museum is één van de mooiste kunstmusea van Florida en mag zeker niet ontbreken op de bucketlist van een kunstliefhebber. Meer informatie: The Dalí Museum.

Tampa Riverwalk

Tampa RiverwalkThe Tampa Riverwalk is een wandelgebied gelegen langs de Hillsborough River in het centrum van Tampa. De Tampa Riverwalk is ongeveer 4km lang en verbind de belangrijkste populaire en culturele attracties. De leuke mix van musea, restaurants en parken zorgt er voor dat de Tampa Riverwalk een must-see is voor elke bezoeker van Tampa!

Shoppen in Tampa

De Tampa Bay Area is bij uitstek geschikt voor een dagje winkelen. Je vindt er diverse grote malls zoals bijvoorbeeld Internatioal Plaza and Bay Street. Voor koopjes kun je terecht op de Big Top Flea Market of Ellenton Premium Outlets waar grote merken hun restanten voor goedkope prijzen aanbieden. In Centro YBOR vind je een leuke mix van cultuur, uitgaan en winkelen.