Florida-Vakantie.nl

Vliegen naar Florida: alles wat je moet weten

De belangrijkste luchthavens van Florida zijn Miami International Airport, Orlando International Airport en Tampa International Airport. Via deze luchthavens komt het gros van de toeristen naar Florida. Naast deze drie grote airports zijn er tal van kleinere airports nabij plaatsen als Fort Lauderdale en Daytona Beach. Via binnenlandse vluchten zijn deze luchthavens goed te bereiken.

Je kan met TUI rechtstreeks vanaf Schiphol naar Florida vliegen. TUI vliegt zowel op Miami als op Orlando. Daarnaast vliegt KLM samen met haar Amerikaanse partner Northwest Airlines via een tussenstop (vaak in Detroit) naar Orlando en Miami. Veel andere maatschappijen doen hetzelfde. Delta vliegt bijvoorbeeld dagelijks van Schiphol naar New York, Atlanta en Cincinnati. Vanuit deze "hubs" gaan er vervolgens meerdere vluchten per dag naar diverse bestemmingen binnen Florida. United Airlines vliegt vanuit Schiphol via Washington DC en Chicago naar Florida. Continental vliegt via Newark en Cleveland, terwijl US Airways Philapdelphia als tussenstop gebruikt.

KLM NorthwestEr is dus een goede verbinding tussen Amsterdam en Florida. Maar wat heeft nu de voorkeur: rechtstreeks vliegen of via een tussenstop? Dat hangt vooral af van de prijs denk ik. Als de prijs gelijk is, dan is rechtstreeks vliegen altijd gunstiger. Je bent minder lang onderweg en hoeft niet van toestel of vliegmaatschappij te wisselen. Aan de andere kant kan een vliegticket met een tussenstop soms behoorlijk goedkoper zijn, oplopend tot enkele honderden Euro's. Een bijkomend nadeel van een tussenstop in Amerika is dat je je koffers niet kunt laten doorboeken; je zal ze dus tijdens de tussenstop moeten ophalen en weer afgeven voor de volgende vlucht naar Florida. Zorg dus dat je voldoende overstaptijd hebt als je een vlucht boekt met een tussenstop. 2 of 3 uur zou voldoende moeten zijn.

Dankzij het internet is het boeken van vliegtickets naar Florida erg gemakkelijk: je hoeft de deur niet uit en je kan alle opties op je gemak bekijken. Wel is het belangrijk om te boeken via een gerenomeerde website zoals bijvoorbeeld WorldTicketCenter.nl of Expedia.nl, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Ik heb een overzicht gemaakt van websites die ik vertrouw en regelmatig gebruik voor het boeken van mijn vliegtickets: Florida vliegtickets. En als je deze tips in gedachten houd bij het boeken, dan kun je wellicht ook nog wat geld besparen!

Tot slot nog wat algemene tips:

  • Hou rekening met het tijdsverschil met Florida en de daar mee gepaard gaande jetlag.
  • Als je met de auto naar Schiphol komt, dan zul je die moeten parkeren gedurende je vakantie. Dit kan natuurlijk bij Schiphol zelf, bijv. via Schiphol Smart Parking maar tegenwoordig bieden ook allerlei andere bedrijven parkeerruimte aan in de omgeving van Schiphol. Een beetje rondshoppen kan je zo enkele tientallen Euro's schelen! Voor een overzicht van de mogelijkheden: goedkoop parkeren bij Schiphol.
  • Je kan je vlucht ook combineren met het huren van een auto. Dit noem je dan een "Fly Drive". Meer informatie hierover kun je vinden op de Florida Fly Drive pagina.