Florida-Vakantie.nl

Restaurants in Florida

De keuken van Florida is een mix van de American Southern, Cubaanse, Spaanse, Caraibische, Afrikaanse en Europese keukens, maar waar Florida-gangers zich nog het meest over verbazen zijn de enorme porties eten die worden voorgeschoteld. Twee lichte eters kunnen vaak prima uit de voeten door één hoofdgerecht te delen. Ook het delen van voor- en nagerechten is geen probleem en wordt veel gedaan, evenals het meenemen van het eten dat je niet op kreeg (vraag om een "doggiebag").

Vis in Florida

In Florida wordt veel vis gegeten. In veel restaurants komt men het gerecht "Dolphin" tegen. Veel toeristen schrikken hiervan, maar het gaat hier om Dolphin fish en dus niet om de dolfijnen die we allemaal kennen! Dolphin fish wordt ook wel Mahi Mahi genoemd. Andere populaire vissoorten zijn grouper, tonijn, zalm en zwaardvis. Meestal worden deze vissoorten gegrild of gefrituurd, maar het is vaak ook mogelijk om de vis "blackened" te krijgen. Dit wil zeggen dat de vis eerst door gesmolten boter wordt gehaald, daarna gaat er een (Cajun) kruidenmengsel overheen en ten slotte wordt de vis in een hete gietijzeren pan gebakken.


In Florida worden ook heel veel schelpdieren gegeten. Stone crab bijvoorbeeld komt uit het zuiden van Florida en is alleen gedurende de winter te krijgen. Langs de Panhandle en in het zuidwesten van Florida vind men ook veel "raw bars" waar oesters en kokkels worden geserveerd.

Fooien in Amerika

In Amerika kijkt men anders aan tegen het geven van fooien (ook wel tip of gratuity) dan in Nederland. Dit komt voornamelijk omdat in Nederland bedieningsgeld al bij de prijs zit inbegrepen en men vaak alleen een (extra) fooi geeft als de bediening en/of het eten uitstekend was. In Amerika echter wordt standaard geen bedieningsgeld of fooi toegevoegd aan de rekening. Daarnaast is het ook nog eens zo dat het vaste salaris van de bediening niet erg hoog ligt, waardoor de werknemers veelal afhankelijk zijn van de fooien. Het gevolg hiervan is dat de bediening harder werkt voor zijn/haar fooi, waardoor de service vaak ook beter is dan in Nederland. In Amerika is het dan ook gebruikelijk om een fooi van 15-20% van de rekening te geven. Richtlijn hierbij zou kunnen zijn 15% voor bediening die in orde was en 20% voor bediening die uitstekend was. Was de bediening ronduit slecht dan kan men minder dan 15% geven. Overigens is het in zo'n geval gebruikelijker om beklag te doen bij het management. Meestal wil het management van het restaurant er dan alles aan doen om de fout te herstellen.

Een overzicht van populaire restaurants in Florida: