Florida-Vakantie.nl

Golfen in Florida

Golfen in Florida is een unieke ervaring. De vele schitterende golfbanen, het heerlijke klimaat van Florida en de Amerikaanse gastvrijheid maken Florida tot een waar paradijs voor golfers. Ook bij de professionals is Florida zeer populair. Dit blijkt uit het feit dat er jaarlijks diverse professionele golftoernooien worden gehouden, zoals bijvoorbeeld de Disney Golf Classic in Lake Buena Vista. Door het aangename weer in Florida kan er het hele jaar door gespeeld worden.


Golfvakantie Florida

Voor de perfecte golfvakantie in Florida verblijf je uiteraard in een golf resort of in een golf villa. Een golf resort is er speciaal op gericht om de golfende vakantieganger in de watten te leggen. Golf resorts beschikken vaak over meerdere 18 holes golfbanen. Vaak krijg je ook korting op de greenfee voor deze banen. Een mooi voorbeeld van zo'n golf resort is het de Doral Golf Resort and Spa in Miami.

Een andere optie is het boeken van een golfvilla bij UStravel.nl. Deze vakantievilla's liggen aan een golfbaan en bieden allerlei voordelen voor golfers zoals bijvoorbeeld korting op de greenfee of voorrang bij het boeken van een starttijd.

Golfbanen in Florida

Golfvakantie FloridaIn geen enkele staat van Amerika vind je zoveel golfbanen als in Florida: er zijn meer dan 1.400 golfbanen te vinden. Hierdoor zijn ook heel veel verschillende soorten golfcourses in Florida te vinden, zoals bosbanen, banen met enorme waterpartijen en zelfs de zo typisch Britse links zijn er te vinden.

De golfbanen zijn onder te verdelen in openbare banen en privé banen. Op openbare banen kan tegen betaling van de greenfee een rondje worden gespeeld. De privé banen zijn echter alleen voor leden bestemd.

De prijzen van de greenfees kunnen behoorlijk uiteen lopen. Op sommige banen kun je al terecht voor $30 inclusief de huur van het vaak verplichte golfkarretje. Maar voor de populairdere banen lopen de tarieven al snel op.

In Amerika kent men geen golfvaardigheidsbewijs (GVB). Dit houdt in dat iedereen mag spelen zolang de regels en etiquettes worden opgevolgd.

Golfclubs

Het huren van golfstokken zal meestal geen probleem zijn. Bijna alle proshops bij de grotere banen verhuren golfspullen. Het meenemen van je eigen golfclubs is natuurlijk ook mogelijk.

In Florida kun je ook golfspullen aanschaffen. Meestal ook nog veel voordeliger dan in Nederland. Hou wel rekening met de eventueel te betalen (invoer)belasting.