Florida-Vakantie.nl

St Augustine - oudste stadje van Amerika

Saint Augustine is een klein plaatsje aan de noordoostkust van Florida. Het is het oudste stadje van de Verenigde Staten van Amerika en is mede hierdoor een populaire toeristische bestemming. St. Augustine ligt op ongeveer 2 uur rijden ten noordoosten van Orlando.

Bezienswaardigheden St Augustine

St. Augustine werd gesticht in 1565 door de Spaanse ontdekkingsreiziger Pedro Menéndez de Avilés. Het plaatsje bleef gedurende 200 jaar in het bezit van de Spanjaarden totdat het in 1763 in handen kwam van de Engelsen. 20 jaar later, in 1783, kregen de Spanjaarden St. Augustine weer terug. Pas in 1822 kwam Saint Augustine samen met Florida in handen van de Amerikanen. Deze geschiedenis speelt een belangrijke rol bij het bezichtigen van St. Augustine. Eén van de belangrijkste trekpleisters zijn dan ook de oude Spaanse koloniale gebouwen. Hieronder benoem ik een aantal belangrijke hoogtepunten van St. Augustine.

Castillo de San Marcos

Castillo de San Marcos St AugustineCastillo de San Marcos is het oudste gemetselde fort van Amerika. De bouw van het fort duurde 23 jaar en het werd in 1695 opgeleverd. Het fort is een bezoek meer dan waard. Een hoogtepunt van je bezoek aan het fort is een demonstratie waarbij oude kanonnen en musketten worden afgevuurd door soldaten in kostuums uit de betreffende periode. Deze demonstraties zijn voornamelijk op vrijdag en in het weekend. Trek voor je bezoek 1-2 uur uit. De entreekosten zijn op moment van schrijven $6 voor volwassenen (16 jaar en ouder). Kinderen mogen gratis naar binnen.

Fountain of Youth Archaeological Park

Ponce de Leon's Fountain of Youth is een groot park waarvan men zegt dat het de lokatie is waar de Spaanse ontdekkingsreiziger Ponce de Leon voor de eerste keer voet aan wal zette in Florida. In het park staan diverse gebouwen zoals The Spring House, The Salt Cellar en het Planetarium die je kunt bekijken. Daarnaast kun je natuurlijk ook een rustige wandeling maken door het prachtige park waar je her en der kanonnen en ankers vindt. Het park is het gehele jaar open en de entreekosten zijn op het moment van schrijven $9 voor volwassenen en $5 voor kinderen.

Oldest Wooden Schoolhouse

Oldest Wooden Schoolhouse St AugustineThe Oldest Wooden Schoolhouse is het oudste houten schoolgebouw van Amerika. Precies wanneer het gebouwd is, is onbekend, maar uit documenten blijkt dat het in 1716 al bestond. Het is een klein gebouwtje waarin de schoolmeester met zijn familie op de 2e verdieping woonden. Het schoolgebouw is het gehele jaar geopend behalve tijdens de kerstdagen. De entreekosten liggen op het moment van schrijven rond de $4 á $5.

Overige bezienswaardigheden

Er zijn nog veel meer bezienswaardigheden in Saint Augustine zoals het Spanish Military Hospital Museum, St. Francis Barracks, Fort Mantanzas en het Gonzalez-Alvarez House. Al met al kun je gemakkelijk 1-2 dagen spenderen in dit leuke plaatsje, zeker als je het combineert met een overnachting in één van de romantische en historische Bed & Breakfasts die hieronder staan beschreven!

Tips voor overnachtingen

In St Augustine vind je meer de genoeg slaapgelegenheden. Uiteraard heb je er het hele scala aan grote hotelketens zoals Holiday Inn, Best Western en Hilton, maar eigenlijk is het veel leuker om in zo'n historisch plaatsje in een romantische Bed en Breakfast te slapen. Hieronder een korte beschrijving van vier van dit soort populaire B&B's.

  • Bayfront Westcott House Bed and Breakfast - smaakvol ingericht en neemt je mee terug in de tijd. Het thema is romantiek en elk van de 15 kamers is ingericht met antieke meubelen waarvan sommige met open haard, jacuzzi en een prachtig uitzicht op de baai. Deze Bed and Breakfast in Victoriaanse stijl is één van de weinige Inns gelegen aan de waterkant van St. Augustine - de Matanzas Bay, op de Florida Intracoastal Waterway.
  • Bayfront Marin House Bed and Breakfast - is onlangs volledig gerenoveerd en is smaakvol ingericht. In tegenstelling tot een hotel vind je in elke kamer wel wat van antiek. Je krijgt er tevens een gratis ontbijt en een welkomstdrankje.
  • St Francis Inn Bed and Breakfast - een Bed and Breakfast met charme, gelegen in een ommuurde binnenplaats in de historische wijk. De kamers en suites zijn individueel ingericht, waarvan vele met antiek, open haarden en jacuzzis. Een zwembad, prive balkon, een uitgebreid ontbijt en leenfietsen dragen bij aan de sfeer van deze Inn.

Heb je liever toch een regulier hotel?
Hier vind je een overzicht van hotels in St. Augustine.