Florida-Vakantie.nl

Shoppen in Florida: leuk en voordelig

Veel vakantiegangers winkelen erg graag in Florida. Vooral kleding is geliefd vanwege de lage prijzen vergeleken met het thuisland. Zo kost een spijkerbroek vaak minder dan een derde van wat er hier betaald voor moet worden. Geen wonder dat men met koffers vol aankopen teruggaat!

Shoppen in Florida gebeurt voornamelijk in overdekte winkelcentra (malls). Hierin vind je naast een aantal warenhuizen (zoals Macy's en JC Penny's) ook veel andere winkels (Sunglass Hut, Footlocker, Victoria's Secret, etc.) en een foodcourt. Zo'n foodcourt is meestal gevestigd in een aparte vleugel van de mall en bestaat uit diverse eettentjes waar je heerlijk kunt lunchen. De malls kennen ook veel ruimere openingstijden dan bij ons. De meeste zijn open van 10 uur 's ochtends tot 8 uur 's avonds. Op zondag zijn de tijden iets aangepast: van 11 uur tot 6 uur. Een aantal populaire malls op een rijtje: Florida Mall, Dadeland Mall, The Mall at Millenia, Bayside Marketplace, International Mall, The Falls en de Aventura Mall.

The Florida MallEen ander fenomeen dat je veel tegenkomt in Florida is de Outlet Mall. Dit is een winkelcentra met allemaal Outlet Stores van diverse merken. De Outlet Stores kunnen hun artikelen met een fikse korting aanbieden, omdat ze hun producten rechtstreeks bij de fabriek inkopen. Een aantal populaire Outlet Malls:The Outlets at Vero Beach, Sawgrass Mills en de Orlando International Premium Outlet Mall.

Handige tips voor het shoppen

Denk aan het volgende als je gaat winkelen in Florida:

  • Hou er rekening mee dat alle prijzen in Florida exclusief BTW zijn. De BTW (Florida State Sales Tax) is vastgesteld op 6%. Als je dus in de winkel iets ziet dat $1.00 kost, dan moet je bij de kassa $1.06 afrekenen.
  • Sawgrass MillsGebruik een creditcard om af te rekenen. Het is voordeliger omdat je geen transactiekosten voor het pinnen hoeft te betalen en het is veiliger omdat je niet met grote hoeveelheden cash op zak hoeft rond te lopen. Ook voor kleine bedragen ($5 tot $10) kan je prima een credit card gebruiken. Als je nog geen credit card hebt dan kun je een MasterCard of VISA vaak gratis voor een jaar proberen.
  • Hou rekening met de hoeveelheid bagage die je mee terug mag nemen. Het is erg vervelend om op de luchthaven veel geld te moeten betalen voor overgewicht. Daarom kun je het beste een bagageweger kopen, zodat je zelf je koffer kan wegen. Ze zijn niet duur en ze kunnen je een hoop geld en stress besparen!
  • Je mag voor € 430 per persoon aan goederen belastingvrij mee terug nemen uit Amerika. Denk daar dus aan als je van plan bent grote aankopen te doen! Kijk op de site van de douane voor meer informatie.