Florida-Vakantie.nl

De 7 wonderen van Florida

De meeste mensen hebben wel eens gehoord van de 7 wereldwonderen. Wereldwonderen zijn bijzondere natuurgebieden of bouwwerken die zowel door de natuur als door mensenhanden gemaakt kunnen zijn. Een bekend voorbeeld van een wereldwonder is de piramides van Cheops in Egypte.

Nu kun je natuurlijk ook voor Florida een lijst met de zeven meest bijzondere bouwwerken of natuurgebieden bedenken. De bekende informatie site About.com heeft zo'n lijst gemaakt en hieronder lees je over hun keuzes.

De koraalriffen van Florida

In Florida vind je op bepaalde plaatsen langs de kust uitgestrekte koraalriffen. De meest bekende is waarschijnlijk die van John Pennekamp Coral Reef State Park in Key Largo. De koraalriffen zijn om meerdere redenen belangrijk. Ten eerste bieden ze beschutting, eten en voortplantingsmogelijkheden voor diverse soorten vissen en planten. Ten tweede is het koraalrif een soort natuurlijke stormkering en beschermt daarmee de kust tegen onder andere erosie. Tot slot speelt het koraalrif een belangrijke economische rol, doordat jaarlijks vele toeristen de koraalriffen van dichtbij willen zien. De koraalriffen zijn daadwerkelijk prachtig en zeer de moeite waard.

The Overseas Highway

Overseas Highway FloridaThe Overseas Highway is een gedeelte van een snelweg welke de eilanden van de Florida Keys met elkaar en met het vaste land verbind. Het is het meest zuidelijke deel van de U.S. Highway 1 die loopt van de grens met Canada in de staat Maine naar Key West in Florida. Doordat je soms het idee hebt dat je "over water rijdt", is de tocht zeker de moeite waard. Je rijdt van Miami naar Key West in ongeveer 4 uur, maar het is leuk om er iets langer voor uit te trekken en hier en daar een korte stop te maken.

Bok Tower

Bok Singing Tower

Bok Tower Gardens is een botanische tuin en vogelreservaat gelegen in het midden van Florida op ongeveer een klein uurtje rijden van Orlando. Naast de tuin en het reservaat vind je er ook een 62m hoge toren met carillon en een museum. De toren is uiteraard het meest opvallende onderdeel van dit gebied. De toren is gebouwd tussen 1927 en 1929 door een Nederlandse immigrant genaamd Edward Bok. De toren word ook wel "Singing Tower" genoemd vanwege het geluid van het carillon. In het museum kom je uiteraard alles te weten over het leven van de auteur Bok die voor één van zijn werken zelfs een Pullitzerprijs heeft ontvangen.

St. Augustine

St. Augustine is een klein plaatsje aan de oostkust van Florida. Het is het oudste plaatsje van Amerika, zo'n 450 jaar oud. Door de oude koloniale gebouwen en de sfeer van het plaatsje is St. Augustine een trekpleister voor toeristen.

Sunshine Skyway Bridge

Skyway BridgeDe Sunshine Skyway Bridge is een brug over de baai van Tampa met een lengte van bijna 7km. Deze eerst hangbrug van Florida loopt van St. Petersburg aan de ene kant naar Terra Ceia in Manatee County aan de andere kant. Doordat de kabels geel zijn geverfd en 's nachts zijn verlicht krijg je een prachtig plaatje wat de naam Sunshine eer aan doet. Kortom, een mooi stukje moderne architectuur in Florida.

Everglades

De Everglades is een groot subtropisch natuurgebied in het zuiden van Florida. Velen zien het als een groot moeras met alleen maar muggen en alligators (familie van de krokodil). Dit is niet helemaal terecht, want het is eigenlijk meer een bos met een enorme diversiteit aan flora en fauna. Het is een prachtig stuk natuurgebied dat erg de moeite waard is om te bezoeken tijdens je vakantie in Florida.

John F. Kennedy Space Center

Het Kennedy Space Center is de lokatie vanaf waar de NASA haar grootste en belangrijkste missies lanceert. Zo werd vanaf hier niet alleen de Space Shuttle gelanceerd, maar ook alle maanmissies hadden hier hun start. Naast de lanceringen die je eventueel kunt bijwonen, kun je hier ook van alles leren over ruimtevaart in het Visitors Center.