Florida-Vakantie.nl

Florida cruise: combineer Florida en het Caribisch gebied

CruiseshipHet maken van een cruise vanuit Florida is de laatste jaren steeds populairder aan het worden. Voor de Amerikanen is Florida al jaren de toegangsport naar het Caribisch gebied als het gaat om cruises. Maar ook steeds meer Europeanen zijn geinteresseerd in het maken van een Disney Cruise een Caribbean Cruise of een Panamakanaal cruise. Velen kiezen er dan ook voor om hun rondreis door Florida te combineren met een korte cruise van 3-4 dagen.

Voordelig en gemakkelijk een cruise boeken

Het boeken van een cruise doe je het gemakkelijkst via het internet. Je kan heel simpel de verschillende aanbieders vergelijken en vervolgens de cruise boeken die het meest bij jou past.

Het maken van een cruise vanuit Florida

Maar wat houdt dat nu eigenlijk in, het maken van zo'n cruise vanuit Florida? Allereerst betekent het natuurlijk dat je in Florida aan boord gaat. Florida kent diverse grote havens voor cruiseschepen zoals: Miami, Fort Lauderdale, Port Canaveral en Tampa. Ft. Lauderdale is echter de grootste en het is hier dat de meeste cruises van vertrekken. Daarnaast ligt het op ongeveer 45 minuten rijden van Miami Airport en is daarmee ook het meest geschikt als vertrekhaven voor de meeste Nederlanders. Vergeet ook niet dat je bij het inschepen Amerika verlaat en visa dient te hebben voor de landen die je tijdens de cruise aandoet.

Het aan boord gaan van een cruiseschip (inschepen) lijkt erg op het inchecken bij het vliegen. Je wordt ontvangen aan een balie waar men je paspoort en visa controleert. Ook ontvang je hier informatie over je kamer (hut) en het diner. De bagage die je hebt afgegeven in de terminal wordt een paar uur na het aan boord gaan afgeleverd in je hut.

Elke avond ontvang je een dagprogramma met informatie over de activiteiten van de volgende dag. Hier staat onder andere in wat de volgende bestemming zal zijn, maar ook informatie over de openingstijden van de diverse winkels, bars en restaurants. Veelal wordt hierin ook het kledingadvies weergegeven wat varieert van casual (vrijetijdskleding) tot formal (kostuum/galajurk).

Eenmaal op zee zijn er diverse mogelijkheden tot ontspanning. Er zijn vaak meerdere zwembaden aan boord waar je heerlijk kunt luieren. De meeste grote schepen zijn ook voorzien van een spa/wellness waar je kan genieten van een schoonheidsbehandeling. Mocht je liever actief bezig zijn, dan kun je terecht in de uitgebreide fitnessruimte.

Cruiseship

Als het schip in de haven ligt zijn er door de rederij georganiseerde excursies waarvoor je je kan inschrijven. Vaak heb je de keuze uit verschillende korte en langere uitstapjes. Maar je kan er natuurlijk ook zelf op uit gaan. Op de websites van de rederijen vind je uitgebreidere informatie over de excursiemogelijkheden.

Het ontbijt, de lunch en het diner wordt in een van de restaurants opgediend. Het diner kent vaak twee zittingen: een vroege zitting rond 18:00 en een late zitting rond 20:00 uur. Bij de reservering van de cruise kun je een voorkeur voor een zitting en een tafelgrootte doorgeven. Bij het inschepen ontvang je de definitieve gegevens van het restaurant, de zitting en de tafelgrootte. Dit wijzigt dan niet meer gedurende de cruise. De maaltijden aan boord zijn inbegrepen in de prijs, maar de drankjes niet.

Aan boord van schepen is de voertaal Engels. Soms is er ook een internationale hostess aanwezig die ook andere talen spreekt. De fooien zijn doorgaans niet bij de prijs inbegrepen. De algemene richtlijn voor fooien aan boord van cruiseschepen is $10 per persoon per dag. Vaak kun je dit op de rekening laten bijschrijven, maar soms moet je de fooien voor de aanvang van de cruise al hebben voldaan.