Florida-Vakantie.nl

Bezienswaardigheden Orlando: de leukste op een rij


Orlando staat natuurlijk bekend om de grote pretparken die even ten zuidwesten van Orlando liggen. Maar in en rondom deze stad van ongeveer 240.000 mensen valt nog veel meer te beleven. In dit artikel geef ik een overzicht van zowel de bekende als de wat minder bekende bezienswaardigheden in Orlando en de directe omgeving.

Mocht je zelf nog een leuke tip hebben voor bekende of minder bekende activeiten in Orlando dan hoor ik het graag. Eventueel kan ik je tip dan op deze pagina vermelden, zodat anderen er ook gebruik van kunnen maken.

De grote pretparken

Disney World, Universal Studios en Sea World liggen allemaal ten zuidwesten van Orlando op zo'n 30 km afstand van het centrum van Orlando. Deze pretparken zijn eigenlijk het hoogtepunt van Orlando en ze trekken jaarlijks dan ook vele miljoenen bezoekers. Tevens vind je hier een aantal grote waterpretparken. Kijk hier voor meer informatie over de pretparken: pretparken van Florida.

International Drive

Lake Eola Park Orlando

Een andere bezienswaardigheid in Orlando is de International Drive, ook wel I-Drive genoemd. International Drive is een grote weg gelegen ten zuidwesten van Orlando met een lengte van zo'n 23 km. Aan deze weg liggen onder andere de parken Sea World en Universal Orlando. Je vind er verder vele hotels, restaurants en shopgelegenheden. Aan het noordeinde van I-Drive vind je Orlando International Premium Outlets (voormalig Belz Factory Outlet Mall).

Shoppen in Orlando

Uiteraard heb je in Orlando ook tal van goede shopgelegenheden in prachtige malls (winkelcentra). Je vind er onder andere de bekende Florida Mall, de Mall at Millenia, de Altamonte Mall, Orlando International Premium Outlets en de Lake Buena Vista Factory Stores.


Een Orlando Magic wedstrijd meemaken

De Orlando Magic is het NBA basketball team van Orlando. De thuiswedstrijden worden gespeeld in het splinternieuwe Amway Center in Orlando. Een sportwedstrijd in Florida meemaken is een hele leuke ervaring die zeker de moeite waard is. Een alternatief is het bekijken van een ijshockey wedstrijd van de Florida Panthers die ook in Orlando spelen.

Zwemmen met dolfijnen in Discovery Cove

Zwemmen met dolfijnen FloridaVoor vele is het zwemmen met dolfijnen een groot hoogtepunt van hun vakantie naar Florida. In Orlando kun je dat uitstekend doen in het Discovery Cove park.

Een Dinner Show bijwonen

Het bijwonen van een dinner show in Orlando behoort ook tot de mogelijkheden. De naam zegt het al: een dinner show is een show tijdens het avondeten. De shows hebben meestal een bepaald thema, bijvoorbeeld een piratenshow of een riddershow. Hier kun je lezen over de ervaringen van Florida reizigers die zo'n show hebben bijgewoond: Dinner Show Orlando. Een voorbeeld van zo'n show is Medieval Times.

Een fantastische uitvalsbasis voor dagtripjes

Bovenal is Orlando met zijn centrale ligging een ideale uitvalsbasis voor dagtripjes naar bezienswaardigheden die wat verder weg liggen. Zo is zowel de westkust als de oostkust van Florida vanuit Orlando binnen 1 à 2 uur te bereiken. Aan de oostkust van Florida vind je onder andere het Kennedy Space Center, Daytona Beach en het plaatsje St. Augustine. Aan de westkust van Florida vind je schitterende stranden nabij Clearwater Beach en St. Petersburg. Bij Tampa, ook aan de westkust, ligt het pretpark Busch Gardens. Ongeveer een uur rijden ten noorden van Orlando vind je Ocala National Forest, een prachtig natuurgebied.