Florida-Vakantie.nl

Kennedy Space Center

Een andere zeer populaire attractie in Florida is het Kennedy Space Center. Het trekt meer dan 2 miljoen bezoekers per jaar. En dat terwijl er hier ook ten alle tijden aan echte ruimtemissies wordt gewerkt zoals bijvoorbeeld de diverse missies naar Mars en het International Space Station.

Het Kennedy Space Center ligt op ongeveer een uurtje rijden ten oosten van Orlando. Zonder auto is het echter lastig (en duurder) om dit stukje Space Coast te bezoeken. Trek een dag uit voor je bezoek aan de lanceerfaciliteiten, het IMAX theater en de vele tentoonstellingen waaronder de enorme Saturn V raket waarmee de eerste mensen op de maan zijn geland.

De bus neemt je mee naar het Apollo/Saturn V Center van waar je alles krijgt te weten over het Apollo maanprogramma. Je ziet er onder andere de Saturn V raket, de Lunar Module en de Command Service Module uit dit maanprogramma. In het Firing Room Theater beleef je de lancering van de Apollo 8 missie alsof het gisteren gebeurde. De bustour stopt ook bij het International Space Station Center. Hier krijg je te zien hoe NASA werkt aan toekomstige componenten van het ISS en je kan replica's van de woon- en werkmodules bezichtigen.

Space ShuttleUiteraard is het ook mogelijk om een lancering van een raket bij te wonen. Je kan een lancering het beste volgen vanaf het Kennedy Space Center, dus zorg dat je tijdig je kaartjes bemachtigd. Mocht dit niet lukken dan zijn er ook nog tal van andere plaatsen in de directe omgeving zoals de Astronaut Hall of Fame, Cocoa Beach Pier, Bennet Causeway, Jetty Park Campground en de Brewer Parkway Bridge. Vergeet niet je verrekijker en neem voldoende drinken mee!

Vehicle Assembly BuildingHet is ook mogelijk om tegen een meerprijs diverse extra's te boeken. Zo kun je bijvoorbeeld de NASA Up-Close Tour boeken met als hoogtepunt A/B Camera Stop waar je het lanceerplatform van het dichstbij kunt bekijken. Mocht je dit willen doen, dan is het verstandig om te reserveren aangezien deze tour dagelijks vol zit. Een andere mogelijkheid is de Cape Canaveral: Then & Now Tour waar je zowel de historie als het hedendaagse raketprogramma te zien krijgt in het Air Force Space and Missile Museum. Ook voor deze tour is het raadzaam te reserveren. Daarnaast moet je je paspoort meenemen. Tot slot is het ook mogelijk om te lunchen met een echte astronaut en kun je meedoen aan de Astronaut Training Experience waarin je meemaakt hoe astronauten worden getrained.

Vanaf de zomer van 2013 kun je ook de Space Shuttle Atlantis bezichtigen in een tentoonstelling waarin je alles leert over het Space Shuttle programma.

De toegangskaartjes voor Kennedy Space Center koop je het goedkoopst online.