Florida-Vakantie.nl

Florida strand: de mooiste stranden van Florida

Florida staat bekend om zijn vele schitterende stranden. In totaal heeft Florida ongeveer 1700 kilometer aan strand, waardoor de drukte op de stranden erg meevalt. De watertemperatuur is het gehele jaar door aangenaam.

De meest bekende stranden van Florida zijn Miami Beach, Daytona Beach, Clearwater Beach en Palm Beach. Er zijn echter nog veel meer mooie stranden in Florida. Hieronder vind je een aantal beschrijvingen van de populaire stranden. In het tweede deel van dit artikel lees je ook over de wat minder bekende stranden.

Naar welk strand je ook gaat, het is belangrijk om je goed in te smeren met zonnebrandcreme. De zon in Florida is veel feller dan bij ons in Nederland en je verbrandt dus erg snel. Aan het water met een verkoelend briesje is de zon zeer verraderlijk!

  • Miami Beach
    Boardwalk Miami Beach Het strand van Miami Beach is breed en het zand is lekker zacht. Over de "boardwalk" die langs het strand loopt kun je heerlijk hardlopen, wandelen of rollerbladen. Verder zijn op een aantal plaatsen toiletten en douches aanwezig en zijn ook de bekende "lifeguard stands" verspreid over het strand. South Beach is het meest trendy (denk ook aan het South Beach dieet) gedeelte van Miami Beach en ligt, zoals de naam al doet vermoeden, in het zuiden van Miami Beach. Het prachtige witte zand strand is omgeven door art deco gebouwen en palmbomen. Direct aan het strand gelegen ligt Ocean Drive dat North Beach verbindt met South Beach. Aan deze weg liggen diverse hippe restaurants, hotels, winkeltjes en nachtclubs. Met wat geluk loop je hier een filmster of fotomodel tegen het lijf!
  • Clearwater Beach
    Clearwater Beach heeft een schitterend breed strand van fijn, wit zand. Je treft hier volleyballers, zwemmers en zonaanbidders. Aan de pier van Pier 60 Park kun je vissen en er wordt elke avond het "Sunset at Pier 60" festival gehouden waarbij je kan genieten van muziek en ander entertainment terwijl de zon langzaam de Golf van Mexico in zakt.
  • Daytona Beach
    Op dit populaire strand kun je vissen in de branding, parasailen of wandelen over de boardwalk. Tijdens Spring Break zijn er veel jongeren te vinden die hun lentevakantie in Daytona Beach doorbrengen. Ook mag je hier op bepaalde delen van het strand met je auto rijden, zodat je gemakkelijk je eigen spulletjes mee kan nemen. Mocht je die niet bij je hebben, dan kun je bijna alles huren bij de diverse standjes aan het strand.

Lees hier verder: Mooiste stranden van Florida -- deel 2