Florida-Vakantie.nl

Florida Everglades - zeldzaam mooi National Park

De Florida Everglades is het tweede grootste National Park van Amerika (op Yellowstone na). Het is een uniek natuurgebied dat voornamelijk bestaat uit moeras en het park beslaat het grootste gedeelte van het zuidwesten van Florida. Naast een grote verscheidenheid aan flora en fauna leven er ook diverse zeldzame en bedreigde diersoorten zoals de American Crocodile, de Manatee en de Florida Panther. De Florida Everglades is met recht een hoogtepunt van je reis door Florida!

De Everglades bezoeken

De beste tijd om het Everglades National Park te bezoeken is gedurende de maanden december tot en met april. Het klimaat is dan het prettigst en mildst met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 25°C. De zomers zijn heet en vochtig. De temperatuur ligt dan rond de 32°C en de vochtigheid ligt hoger dan 90%. In de namiddag heb je geregeld een onweersbui en ook zullen in die periode de muggen je weten te vinden.

Everglades pantherDe hoofdingangen van de Everglades hebben bezoekerscentra waar je veel informatie over het park kan inwinnen. De belangrijkste hoofdingang is het Ernest Coe Visitor Center. Hier kun je onder andere terecht voor kaarten, brochures, tentoonstellingen, kampeervergunningen, etc. Shark Valley Visitor Center is gelegen aan de Tamiami Trail (de Tampa-Miami Trail, oftewel de snelweg US 41). Vanuit hier kun je heel gemakkelijk de het park verkennen.

Hoe kun je de Florida Everglades het beste zien?

Nadat je bij één van de bezoekerscentra bent aangekomen heb je verschillende mogelijkheden om het Everglades National Park te ontdekken. Je kan dit bijvoorbeeld doen door één of meer wandelingen te maken over speciaal daarvoor aangelegde "trails". Een voorbeeld van zo'n trail is "Tram Road" in het Shark Valley gebied. Dit is een vlak, verhard pad van 24 kilometer (heen en terug) dat gebruikt wordt voor ritjes met de Shark Valley Tram Tour, voor fietsen of voor wandelen. De Shark Valley Tram Tour duurt ongeveer 2 uur en is zeker de moeite waard. Langs de weg kun je allerlei diersoorten tegenkomen waaronder herten, schildpadden, alligators, zilverreigers en gewone reigers. Halverwege de het pad vind je ook nog een uitkijkpunt. Fietsen kun je huren bij Shark Valley Tram Tour Company. Fietsen over Tram Road is een fantastische manier om de Everglades te bezichtigen!

EvergladesMisschien wel de leukste manier om de Florida Everglades te bezoeken is middels een zogenaamde Airboat. Airboats hebben een platte bodem en een grote fan achterop voor de aandrijving. Door deze platte bodem kunnen ze gemakkelijk door het ondiepe water. De Everglades Airboat Adventure Tour is zeker een aanrader. De tour voert door dit prachtige natuurgebied, waar je alligators en andere exotische dieren kunt zien. Je kunt worden opgehaald vanuit je hotel in Miami Beach en een wildlife en alligator show is inbegrepen in de prijs.

Een andere manier om Everglades National Park te verkennen is per kano, die je op verschillende plaatsen kan huren. Tijdens het kanoën kun je allerlei soorten dieren tegenkomen, waaronder: dolfijnen, grote vissen, vogels, manatees en alligators. Via het uitgestrekte netwerk van waterwegen kun je in je kano of kayak de rust en schoonheid van de Everglades maximaal waarderen. Je kan ook gebruik maken van begeleidde kano trips die worden aangeboden door de rangers van de National Park Service.

Tips voor je bezoek aan Everglades National Park

Hieronder heb ik enkele tips verzameld om je bezoek zo aangenaam mogelijk te maken.

  • Zorg dat je voldoende water, zonnebrand en muggenspul bij je hebt. Ga je bijvoorbeeld een lange wandeling maken neem dan extra water mee. Zorg ook voor passende kleding zoals bijvoorbeeld een petje voor de zon.
  • Zorg er ook voor dat je een goede kaart bij je hebt als je gaat wandelen. Maar zeker ook als je per kano of kayak er op uittrekt is het belangrijk dat je weet waar je naar toe gaat en dat je een goede kaart bij je hebt. De Everglades is een uitgestrekt gebied.
  • Besef je ten alle tijden dat je je in de natuur begeeft. Dus zeker niet de wilde dieren voeren en houd kleine kinderen dichtbij.