Florida-Vakantie.nl

Florida met kinderen? Met deze tips geen probleem!

Florida is een fantastische vakantiebestemming voor kinderen. Florida heeft natuurlijk een heerlijk klimaat met prachtige stranden, maar de grootste trekpleister voor kinderen is natuurlijk de vele pretparken. Tegelijkertijd is het geruststellend voor de ouders dat Amerika een westers land is met voorzieningen die vergelijkbaar zijn met Nederland. Op deze pagina vind je allerlei handige informatie die van pas kan komen als je met (jonge) kinderen vakantie gaat vieren in Florida.


Bouw je Florida familiereis met Riksja Family Amerika
Mickey ontmoeten, snorkelen met zeekoeien of op surfles. Met Riksja Family Amerika bouw je je eigen familiereis naar Florida. De individuele reizen zijn afgestemd op reizen met jonge en oudere kinderen. Je verblijft kleinschalig in de sfeer van het land en unieke excursies zijn inbegrepen. Wissel de activiteiten af met een verblijf op een verborgen schelpeneilandje. De reisspecialisten adviseren je graag uit eigen ervaring, ze hebben namelijk zelf met hun kinderen door Florida gereisd.


Voorbereiding

De vakantiepret begint meestal met de voorbereiding. Zoals elke ouder weet moet je met kinderen wat extra rekening houden voor wat betreft het voorbereiden van je vakantie.

Paspoort

Iedere reiziger naar Amerika is verplicht om een geldig paspoort te kunnen overleggen, ook kleine kinderen en baby's. Een kind kan dus niet meereizen op het paspoort van één van de ouders. Het paspoort moet minimaal geldig zijn voor de duur van de reis. Daarnaast moet ook voor babies en kinderen een ESTA worden ingevuld. Zie voor meer informatie de Florida reisinformatie pagina.

Hoogseizoen en laagseizoen

Het hoogseizoen van Florida wordt bepaald door het klimaat. In het zuiden van Florida waar het in juni, juli en augustus erg warm kan zijn, loopt het hoogseizoen van half december tot en met april. In het noorden van Florida is het juist omgekeerd.

Als je kinderen jonger zijn dan 5 jaar dan mag je nog buiten de schoolvakanties reizen. Maar als ze ouder zijn dan zit je al gauw in het hoogseizoen en dan betaal je meer in bijvoorbeeld hotels en pretparken. In Florida loopt het hurricane season van juni tot en met september. De beste maanden om Florida met kinderen te bezoeken zijn dus september tot en met november. Je zit dan buiten het hoogseizoen, hurricane season en de warmste dagen zijn voorbij.

Neem niet te veel mee

Als je met kinderen reist ben je al gauw geneigd om allerlei extra spulletjes mee te nemen. Het is namelijk vervelend om er achter te komen dat je iets vergeten bent als je in het vliegtuig zit. Bedenk echter dat je in Florida bijna alles kan kopen wat je hier ook hebt. Het is dus niet nodig om voor 3 weken pampers mee te nemen, want die kun je ook in Florida kopen! En vergeet niet hoe meer ruimte je hebt in je koffer op de terugweg, des te meer souvenirs en andere spullen je kan meenemen.

Vliegen met (kleine) kinderen

Vliegen met kleine kinderen is niet zo erg als het lijkt. Bereid je goed voor en je zal zien dat de vlucht snel voorbij gaat. Hieronder vind je wat praktische tips en informatie.

Vliegen met een baby

Het is goed om te onthouden dat babyvoeding en -melk gewoon mee aan boord mag. Informeer van te voren even bij de luchtvaartmaatschappij naar de exacte regels; er kan altijd iets wijzigen. Het cabinepersoneel zal de babyvoeding graag voor je opwarmen.

Met een baby mag je meestal als eerste aan boord. Maak hier gebruik van zodat je meer tijd hebt om je te installeren en alle spulletjes bij de hand te nemen die je denkt nodig te hebben. Je kan vragen aan de stewardess om de babymelk vast op te warmen, zodat je dit kan geven tijdens het stijgen. Je kindje zal dan door het slikken minder last hebben van eventuele oorpijn.

Vaak is er ook voor lange vluchten een babywiegje beschikbaar. Vraag hier naar bij de luchtvaartmaatschappij als je je vliegticket boekt. Tot slot is het een goed idee om te wachten met uitstappen tot de meeeste passagiers het vliegtuig hebben verlaten. Je hoeft je dan niet opgejaagd te voelen en als bijkomend voordeel staat je kinderwagen meestal al op je te wachten bij de uitgang van het vliegtuig.

Oorpijn tijdens het stijgen en dalen

Veel kleine kinderen hebben last van oorpijn tijdens het stijgen en dalen van het vliegtuig. Dit komt door de luchtdrukverschillen die dan optreden. Slikken en geeuwen kan helpen om de pijn te verminderen.

Kinderen bezig houden tijdens de vlucht

Het kan soms best lastig zijn om een kind voor een langere tijd bezig te houden tijdens de vlucht. Het is een handig idee om een eventuele tablet van te voren te vullen met spelletjes en filmpjes. Zo kun je je kind even afleiden als het nodig is. Een ander idee is om van te voren naar de Action te gaan en een aantal goedkope cadeautjes te kopen die je dan verspreid over de vlucht kan geven.