Florida-Vakantie.nl

De leukste bezienswaardigheden van Miami!

De stad Miami staat bekend als een zwoele stad en dat is niet alleen vanwege het warme klimaat. Vooral het uitgaansleven en de verschillende Latino invloeden geven deze relatief jonge stad zijn zwoele uitstraling. Ook de televisieserie "Miami Vice" uit de jaren 80 heeft bijgedragen aan het imago van de stad. Veel bewoners van Miami & Miami Beach feesten graag tot in de vroege uurtjes in één van de vele bars, disco's of nachtclubs. Maar als je daar minder geïnteresseerd in bent dan is er gelukkig nog veel meer om te doen en te ontdekken. Op deze pagina geef ik diverse tips voor leuke uitstapjes in zowel de omgeving van Miami als Miami Beach.

South Beach

South BeachSouth Beach is het zuidelijke deel van Miami Beach. In het centrum van South Beach vind je het Art Deco Historic District waar veel huizen en hotels zijn gebouwd in de typische Art Deco stijl. Een van de andere bezienswaardigheden van South Beach is Ocean Drive. Deze weg loopt parallel aan de oceaan langs het strand. Ocean Drive staat bekend om de mensen die er flaneren met hun prachtige auto's (vaak oldtimers) en mooie lijven. Leuk om op een terras bij één van de vele restaurants of hotels dit alles gade te slaan. Ook vind je aan Ocean Drive het huis van de vermoordde modekoning Gianni Versace, Casa Casuarina. 's Avonds kun je in South Beach heerlijk uit eten gaan en daarna de dag afsluiten in een disco of nachtclub.

Holocaust Memorial

Hoewel je misschien niet meteen de behoefte hebt om tijdens je vakantie in Florida te worden geconfronteerd met de afschuwelijkheden van de Tweede Wereld Oorlog, zou je voor het Holocaust Memorial in Miami Beach een uitzondering moeten maken. Dit prachtige en zeer tot de verbeelding sprekende monument is opgedragen aan de 6 miljoen joden die tijdens de Tweede Wereld Oorlog zijn vermoord. Indrukwekkend en zeer de moeite waard.

Stranden van Miami Beach

Het strand van Miami Beach is lang, erg lang zelfs: 19,2 km om precies te zijn. Het water is helder en warm en het strand is mooi wit. Topless zonnebaden is verbazingwekkend genoeg op veel plaatsen toegestaan mede door de invloed van Europese vakantiegangers. Vergeet ook niet de design life-guard huisjes tussen 5th Street en 14th Street. Zie voor meer info: de mooiste stranden van Florida.

Wynwood: de creatieve hotspot van Miami

Wynwood is een wijk die bruist van creativiteit. Het ligt ten noorden van Downtown Miami en het is de thuisbasis van Wynwood Walls, een openluchtmuseum met meer dan 80 muurschilderingen van internationale kunstenaars. De kleurrijke muren vormen een inspirerend decor voor trendy boetieks, hippe cafés en galleries. Wynwood is een paradijs voor kunstliefhebbers en je maakt er prachtige Instagram-waardige foto's. Wandel langs de Wynwood Walls en bewonder de unieke street art of ga op zoek naar verborgen parels in de zijstraten. Geniet van een kop koffie in een trendy café, proef lokale lekkernijen op de markt, of bewonder de nieuwste kunstwerken in een van de galleries. In Wynwood is er altijd iets te zien en te doen. Wynwood is voortdurend in ontwikkeling en je kan er steeds weer nieuwe verrassingen ontdekken. Wil je graag overnachten in Wynwood, dan kun je terecht bij het luxe boetiek hotel Arlo Wynwood.

Coral Gables

Venetian PoolCoral Gables is een wijk in het zuiden van Miami vlakbij de University of Miami. In deze rustige woonwijk vind je een paar interessante bezienswaardigheden. Allereerst de Venetian Pool, een zwembad gemaakt in een oude steengroeve. Het zwembad is gevuld met water uit een zoetwaterbron waardoor de Venetian Pool het grootste zoetwaterbad is van de Verenigde Staten. In het Lowe Art Museum op het terrein van de Universiteit van Miami vind je prachtige kunst waaronder schilderijen van Gaugin, Monet en Picasso. Tot slot kun je een leuke rondleiding doen door het Biltmore Hotel. Dit luxe hotel dat in 1926 werd gebouwd heeft veel beroemde gasten gehad zoals Al Capone en Franklin Roosevelt.

Key Biscayne

Mocht je genoeg hebben geluierd op de prachtige stranden van Miami Beach dan kun je voor de nodige beweging naar Key Biscayne. Dit eilandje voor de kust van (zuid) Miami is perfect voor windsurfen, zwemmen, vissen, fietsen en varen. In Crandon Park vind je een Nature Center waar je alles te weten kan komen over de flora en fauna van Key Biscayne. Erg leuk voor kinderen. Ook een leuke tip is om een picknick te doen in het stadspark Virginia Key Beach waar de BBQ's al voor je klaar staan!

Miami Seaquarium

Het Miami Seaquarium op Key Biscayne kun je vergelijken met Sea World maar dan wat minder groots opgezet. Er zijn diverse shows van dolfijnen, orca's, walrussen en zeehonden. En ook hier kun je zwemmen met dolfijnen. Je entreekaartjes voor Miami Seaquarium kun je kopen via UnderCoverTourist.com. In mijn ervaring zijn zij erg voordelig en betrouwbaar.

Coconut Grove

Vizcaya MuseumCoconut Grove is een luxe buurt die ligt in het zuiden van Miami vlakbij Coral Gables die zeker de moeite waard is om te bezoeken. Je vind hier naast de mooie natuur ook 2 uitstekende musea: het Vizcaya Museum & Gardens en het Miami Museum of Science. Het Vizcaya Museum is gelegen in een prachtige villa uit 1916 dat vol hangt met schilderijen, meubels en tappijten uit de 15e tot 19e eeuw. Het Miami Museum of Science is vergelijkbaar met het Nemo museum in Amsterdam. Een museum vol spannende, leuke doe- en ontdekdingen met betrekking tot wetenschap en technologie. Tot slot kun je in CocoWalk leuk winkelen en uit eten gaan.

Miami Children's Museum

Gelegen op de weg naar Miami Beach is Miami Children's Museum. Zoals ze zelf zeggen: het is meer dan een museum, het is een spannende ervaring voor de hele familie!

Zoo Miami

De Zoo Miami, ofwel de dierentuin van Miami, is de grootste en oudste dierentuin van Miami. Het is tegelijk ook de enige tropische dierentuin van heel Amerika. Uiteraard tref je hier de meest exotische diersoorten aan. Een leuke ervaring, zeker ook voor kinderen.

Little Havana

Little Havana is een wijk in het centrum van Miami waar veel Cubaanse immigranten wonen. De belangrijkste straat in deze buurt is Calle Ocho oftewel 8th Street in het Spaans. Langs deze weg vind je veel Cubaanse winkels en restaurants. Bedenk wel dat deze wijk niet echt een toeristische attractie is. Het is gewoon een wijk met een uitgesproken Cubaanse sfeer, maar dat maakt de wijk juist zo aantrekkelijk. Doordat hier zoveel immigranten wonen is deze wijk ook gevoeliger voor criminaliteit; hou daar rekening mee tijdens je bezoek.

Shoppen in Miami & Miami Beach

Miami is bij uitstek geschikt om fantastisch te shoppen! Een greep uit de vele malls die Miami en omgeving rijk zijn: The Falls, Bayside Marketplace, Ball Harbour Shops, Sawgrass Mills, CocoWalk Aventura Mall en Dadeland Mall.

Coral Castle

Coral Castle FloridaCoral Castle is een beeldentuin gelegen op een half uurtje rijden ten zuiden van Miami. De beelden zijn gemaakt van enorme stenen die wel een paar ton per stuk wegen. De stenen zijn van kalksteen gevormd door koraal. De beeldentuin is opgezet door Edward Leedskalnin van wie de legende de ronde doet hij de tuin met zijn bloten handen zou hebben gevormd met behulp van magnetisme of zelfs superkrachten.