Florida-Vakantie.nl

John Pennekamp: schitterend onderwaterpark

Het John Pennekamp Coral Reef State Park was het eerste onderwaterpark van Amerika en beslaat zo'n 194 km² oceaan met daarin een schitterend koraalrif. Tevens behoort tot dit State Park zo'n 170 are grondgebied met wandelroutes en een diverse flora en fauna.

John Pennekamp State Park verkennen

Het John Pennekamp Park ligt bij Key Largo in de Florida Keys en biedt diverse mogelijkheden om het koraalrif van dichtbij te bekijken. Zo kun je er een duik- of snorkeltrip boeken, met een glass-bottom boat meegaan of een kano huren om een van de vele kanoroutes te bezichtigen. Mocht je geen zin hebben om het water in te gaan, bezoek dan het "Visitor's Center". Hier vind je onder andere een enorm aquarium met tropische vissen en onderwaterplanten.

Snorkelen in John Pennekamp

Green TurtleMeerdere keren per dag vertrekt er een snorkeltour naar het koraalrif. De tour duurt zo'n twee-en-eenhalfuur en kost ongeveer $29 per persoon. Snorkel, vinnen en masker kun je huren voor $6. Je kan ook met een catamaran snorkeltour mee. Deze trip duurt 4 uur en kost ongeveer $35 per persoon.

Duiken in John Pennekamp

John Pennekamp State Park kent diverse populaire duikplaatsen, zoals "Elbow Reef" waar je onder andere twee Coast Guard wrakken vindt. De meest populaire duik- en snorkelbestemming is echter "Key Largo Dry Rocks". Hier staat nl. het "Christ of The Deep"-beeld. Dit beeld komt uit Italie en is onderwater geplaatst ter herinnering aan diegene die verloren zijn gegaan op zee. Een duiktour (2 duiken) kost ongeveer $45 per persoon exclusief het huren van de spullen.

John Pennekamp Glass-bottom Boat tours

Christ of the DeepHet is ook mogelijk om een rondvaart te doen in een boot met een glazen bodem. Op die manier kun je alle mooien vissen en koralen van dichtbij bekijken zonder zelfs ook maar nat te worden! Deze glass-bottom boat vertrekt 3 maal daags en doet onder andere een wrak aan. Daarnaast doet deze trip ook het schitterende "Molasses Reef" aan, alwaar je een grote verscheidenheid aan onderwaterleven zult aantreffen zoals schildpadden, stingrays en barracuda's!

Aanbevolen hotels in Key Largo

Om het park goed te bezoeken kun je het beste 1 of 2 nachten verblijven op Key Largo. Dit heeft als bijkomend voordeel dat de best wel lange autorit van/naar Miami of Naples in tweeën wordt gebroken. Hieronder heb ik een tweetal hotels opgenomen vanuit waar je perfect het John Pennekamp Reef kan bezoeken.

  • Hampton Inn Key Largo Manatee Bay - ideaal gelegen hotel op iets meer dan 500m van het John Pennekamp State Park. Met een privé strand en een prachtige tropische tuin. 2½-sterren hotel.
  • Holiday Inn Key Largo - hotel met een eigen jachthaven vanuit waar je een glass bottom boat tour kan boeken. Gratis WiFi en 2 zwembaden. 3-sterren hotel.

Uiteraard zijn er nog meer hotels in Key Largo.