Florida-Vakantie.nl

Islands of Adventure: het leukste pretpark?

Veel mensen vinden Islands of Adventure het leukste pretpark dat Orlando rijk is. Het is één van de nieuwere parken (uit 1999) en beschikt daarom over de nieuwste technieken op het gebied van pretparken.

Het park bestaat uit 5 thema-eilanden waarvan Marvel Super Hero Island de eerste is. Hier vindt je de Amazing Adventures of Spiderman-ride die door kenners geroemd wordt als een van de beste ter wereld. In deze rollercoaster/motion simulator vecht je als Spiderman tegen 3D slechterikken die angstaanjagend dichtbij komen! Ook vind je hier de Incredible Hulk Coaster waarin je van 0 naar 65 kilometer per uur gaat in 2 seconden. Hou je goed vast!

In het Jurassic Park thema-eiland vindt je o.a. het Jurassic Park River Adventure en Pteranodon Flyers. Jurassic Park River Adventure is een spectaculaire wild water tocht waarin je achterna gezeten wordt door ontsnapte dinosauriërs. In Pteranodon Flyers zweef je in een hang-glider veilig boven de dinosauriërs van het Jurassic Park.

SpidermanIn het Toon Lagoon thema-eiland draait het allemaal om cartoons en stripboeken. De twee hoofdattracties zijn beiden waterattracties, dus nat worden doe je zeker. In Dudley Do-Right's Ripsaw Falls stap je in een boomstam om daarmee vervolgens de Ripsaw Falls te trotseren. Voor een iets rustigere (maar net zo natte) ride ga je naar Popeye & Bluto's Bilge Rat Barges waarin je Olijfje moet zien te redden uit de handen van Brutus.

De achtbaan Dueling Dragons bevindt zich op het Lost Continent thema-eiland. Deze achtbaan is in feite een twee-in-één ride. Twee achtbanen vertrekken op hetzelfde moment en gaan rakelings langs elkaar met een snelheid van zo'n 85 kilometer per uur! Poseidon's Fury heeft misschien meer weg van een show dan van een ride, maar tijdens deze slag tussen de goden zul je je zeker niet vervelen.

Het laatste thema-eiland is Seuss Landing waar alles in het teken van Dr. Seuss staat. De Caro-Seuss-El is een draaimolen van Dr. Seuss figuren die reageren op hun omgeving. Erg leuk voor de kleintjes. En in The Cat in the Hat zie je vanaf een luie bank hoe Thing One and Thing Two allerlei Cattekwaad uithalen!

Klik hier om goedkoop en veilig je entreebewijzen voor Islands of Adventure te kopen