Florida-Vakantie.nl

Mooiste stranden van Florida: de minder bekende

In De mooiste stranden van Florida -- deel 1 heb je kunnen lezen over de populaire stranden van Miami Beach en Clearwater Beach. In dit tweede deel vind je ook een aantal minder bekende stranden die zeer de moeite waard zijn. Vaak is het op deze stranden een stuk rustiger en zijn er meer mogelijkheden om te genieten van de natuur.

  • Bahia Honda State Park
    Dit park is gelegen aan de Florida Keys, vlak voor het eiland Key West. Het staat al jaren bekend als het park met één van de mooiste stranden van Florida. Door het kristalheldere water en de kokosnootbomen doet het paradijselijk aan. Dagelijks vertrekken er snorkeltours van ongeveer anderhalf uur waarop je de onderwaterwereld van Florida kan ontdekken. Ook kun je er kayaks huren om op eigen houtje het gebied te verkennen.
  • Caladesi Island State Park
    Caladesi is in 2008 uitgeroepen tot het mooiste strand van Amerika. Het is gelegen op een prachtig eiland dat alleen per boot bereikbaar is. Elk uur vertrekt er een veerboot vanaf het nabijgelegen Honeymoon Island. Op Caladesi Island kun je een mooie natuurwandeling maken die je over het hele eiland voert. Op het strand zelf vind je ook prachtige schelpen.
  • Strand Florida - LifeguardFort DeSoto Beach
    Het strand van Fort DeSoto is in 2005 uitgeroepen tot het mooiste strand van Amerika door Dr. Beach. Op Mullet Key, het grootste eiland van dit natuurgebied, ligt een fort daterend uit de Spaans-Amerikaanse oorlog. Naast genieten van het meer dan 11km lange witte strand kun je in dit gebied kamperen, vissen, kayakken, rollerbladen en fietsen.