Florida-Vakantie.nl

Tijdsverschil Florida: wat je moet weten

Je hebt alles geboekt en uitgezocht voor je vakantie naar Florida, joepie! Maar voordat je je koffers pakt, is er nog één belangrijk detail om niet te vergeten: het tijdsverschil tussen Florida en Nederland. In dit artikel staat wat je moet weten over het tijdsverschil met Florida, zodat je optimaal kunt genieten van je vakantie.

Het tijdverschil uitgelegd

Florida ligt in de Eastern Time Zone van Amerika, wat betekent dat het tijdsverschil met Nederland varieert afhankelijk van de tijd van het jaar. Tijdens onze wintertijd is het tijdsverschil met Florida 6 uur. Het is dan in Florida 6 uur vroeger dan in Nederland. Als de zomertijd ingaat, wordt het tijdverschil kleiner en dan is het in Florida maar 5 uur vroeger.

Tijdzone klokken

Daylight Saving Time

Het achteruit en vooruit zetten van de klok (wat wij in de winter en zomer doen) wordt in Amerika Daylight Saving Time genoemd. Elke 1e zondag in november gaat de klok een uur achteruit in Florida en dan gaat Eastern Standard Time (EST) in. Elke 2e zondag in maart gaat de klok een uur vooruit en dan gaat Eastern Daylight Time in (EDT). Doordat onze zomer- en wintertijd niet altijd op hetzelfde moment ingaan als Daylight Saving Time in Florida, kan het wel eens voorkomen dat het een uur eerder of later is dan je verwacht.

De tijd in Florida

Hier kun je zien wat de huidige tijd in Florida is:

Het tijdverschil en jetlag

Het tijdsverschil tussen Florida en Nederland kan meer impact hebben dan je denkt, vooral als het gaat om jetlag. Na aankomst in Florida kan je lichaam een paar dagen nodig hebben om te wennen aan de nieuwe tijdzone. Daardoor kun je overdag vermoeid zijn en 's nachts de slaap niet vatten. Om de jetlag een beetje tegen te gaan is het verstandig om zo snel mogelijk je routine aan te passen aan de lokale tijd. Dit betekent bijvoorbeeld dat als je 's avonds aankomt in Florida, je probeert wakker te blijven tot je normale bedtijd.

Wanneer je in Florida aankomt, kun je het beste de eerste paar dagen rustig aan doen zodat je verder kan wennen aan de nieuwe tijdzone. Denk aan een dagje naar één van de mooie stranden van Florida of een dagje rustig shoppen. Ga in ieder geval niet meteen de volgende dag de pretparken in, maar geef je lichaam de kans om te acclimatiseren.

Een andere tip is om een paar dagen voor je vertrek naar Florida alvast geleidelijk je slaapschema aan te passen. Ga bijvoorbeeld elke dag een half uur vroeger naar bed. Ook is het belangrijk om tijdens de vlucht en na aankomst voldoende water te drinken en te bewegen, om zo je lichaam te helpen zich aan te passen.